Ombouw gasmeters: ons terrein

Gasmeters en gasinstallaties zijn voor ons zeer bekend terrein. Door de steeds hogere eisen die er gedurende de afgelopen jaren aan gasmetingen werden gesteld hebben vele bestaande oude balgengasmeters en turbinegasmeters plaats moeten maken voor de laatste generatie zeer nauwkeurige en qua formaat veel kleinere rotorgasmeters en die bovendien vaak veel geschikter zijn voor uitlezing op afstand. Bosma-Controls ontwerpt, produceert en levert hiervoor de ombouwpakketten met als doelstelling om de ombouw op een zo efficiënt mogelijke manier mogelijk te maken. Zo zijn vele sets voorzien van een instelbare bouwlengte, worden flenzen zo mogelijk voorzien van PN10/PN16 én PN6 gatenpatroon en/of zorgen sleufvormige flensgaten voor nog beter horizontaal kunnen stellen van gasmeters.

Uiteraard wordt al het benodigde laswerk verricht door aardgascertificeerde lassers. De uiteindelijke ombouwpakketten bestaan uit de stalen of roestvrijstalen ombouwadapters (gelast of gedraaid) met alle benodigde bouten op juiste lengte, sluitringen, pakkingen, overige accessoires en handleiding, dit alles in stevige kartonnen doos. In de afgelopen jaren hebben wij, met het al dan niet met spoed leveren van vele duizenden kant en klare pakketten voor gasmeters G40 en groter, laten zien waar wij voor staan. In de rubrieken hieronder vindt u vele beproefde standaard ombouwsets voor de ombouw en/of verkleining van balgengasmeters naar rotorgasmeters (“BR”-sets),  turbinegasmeters naar rotorgasmeters (“TR”-sets), UNIEKE Rotorgasmeter verkleining sets (“RR”-sets). Ook produceren en leveren wij ombouwsets voor gasdrukregelaars, verloopflenzen, draadflenzen, speciale passtukken.

Ombouw 1-P Balg G4/G6 naar 2-P
Ombouw 1-P Balg G4/G6 naar 2-P

Ombouwadapters voor ombouw van 1 pijps G4/G6 balgengasmeters naar 2-pijps (zogenaamde “Hertengewei” koppelingen)

Ombouw 1-P Balg naar Rotor
Ombouw 1-P Balg naar Rotor

Complete sets voor de vervanging van 1 pijps G40 t/m G100 Balgengasmeters door Rotorgasmeters

Ombouw 2-P balg naar Rotor (
Ombouw 2-P balg naar Rotor ("UNI")

Complete sets voor de vervanging van 2-P balgengasmeters G40 t/m G160 door Rotorgasmeters (Rotorgasmeter verticaal)

Ombouw 2-P balg naar Rotor (
Ombouw 2-P balg naar Rotor ("Compact")

Complete sets voor de vervanging van 2-P balgengasmeters G40 t/m G160 door Rotorgasmeters (Rotorgasmeter horizontaal)

Ombouwsets Turbinegasmeter naar Rotor
Ombouwsets Turbinegasmeter naar Rotor

Complete sets voor de vervanging van turbinegasmeters G40 t/m G1000 door Rotorgasmeters (veelal verkleiningen)

Rotorgasmeter naar Rotorgasmeter
Rotorgasmeter naar Rotorgasmeter

Complete montage sets om de bouwlengte van een nieuwe rotorgasmeter aan te passen aan een oude opstelling (verkleiningen)

Contact

Heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op.

Not readable? Change text. captcha txt